X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Teatrul „Satiricus” își va deschide stagiunea în octombrie

30 aug. 2016,, 10:57   Capitala
2501 0

Foto: satiricus.md

Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale” își va începe noua stagiune în luna octombrie.


Cea de-a XXVI-a stagiune își va avea startul pe 7 octombrie, iar membrii Teatrului promit premiere și spectacole incendiare, transmite NOI.md.

După miniturneul pe care l-au avut cei de la „Satiricus” în cîteva orașe de peste hotare cu prilejul aniversării a 25-a a proclamării independenței Republicii Moldova, trupa revine la Chișinău pe 1 septembrie. Aici vor avea la dispoziție două săptămîni pentru a se pregăti de următoarele evenimente artistice planificate pentru toamna anului curent. Astfel, pe 14 septembrie, Teatrul „Satiricul I.L. Caragiale” va participa, cu spectacolul „Angajare de clovn” la Reuniunea Teatrelor Naționale, ediția a II-a, care va avea loc la Chișinău. Apoi, pe 4 octombrie, trupa va merge în România, unde va participa la Festivalul Internațional de Umor „Constantin Tănase”.

Deschiderea noii stagiuni la Chișinău va avea loc pe 7 octombrie, cu premiera „Banii, banii sau borsetka”. Va urma un alt spectacol în premieră: „Puștoaica de la etajul 13”.

La 17 noiembrie se va desfășura premiera „Maria Tănase” – un spectacol de Nelly Cozaru. Tot în această lună, de la 1 noiembrie, Teatrul va derula un alt original proiect teatral. Va fi montată, în versiunea nonverbală, cunoscuta piesă a lui William Shakespeare „Hamlet”. În perioada 22 noiembrie – 1 decembrie, „Satiricus” va pleca într-un turneu în Italia.

O premieră absolută este planificată pe 16 decembrie, cu spectacolul „Migranții”. În martie 2017, „Satiricus” va prezenta publicului său încă o premieră, după piesa „Socrate”. Iar stagiunea va culmina cu prezentarea premierei spectacolului de comedie de moravuri „Doctor de femei”. În total, cea de-a XXVI-a stagiune va cuprinde 26 de spectacole, inclusiv cel puțin cinci premiere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?