X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dodon reacționează la declarațiile ambasadorului SUA

29 aug. 2016,, 09:37   Politică
8701 13

Dodon reacționează la declarațiile ambasadorului SUA
Foto : actualitati.md

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon consideră absolut normale declarațiile făcute de ambasadorul SUA la Chișinău, James D. Pettit.


Acesta a declarat în cadrul unui interviu că Moldova nu este România, transmite NOI.md

Pe o rețea de socializare, Dodon s-a arătat uimit, de ce declarația oficialului american a stîrnit atîtea declarații isterice în rîndul politicienilor.

„De ce o declarație logică și corectă a unui ambasador occidental a trezit atîtea reacții isterice în rîndul politicienilor și comentatorilor pro-români și unioniști? Ce trebuia să spună ambasadorul american sau alți ambasadori că Republica Moldova este pămînt românesc și parte a României. Unioniștii de la noi au luat-o cu totul razna”, menționează Dodon în mesajul de pe Facebook. Potrivit lui, Republica Moldova este stat independent și suveran, membru ONU, recunoscut la nivel mondial.

“Aș dori ca fiecare ambasador să puncteze acest fapt în declarațiile sale. Lucru apropo menționat și acceptat și de ambasadorul României în Republica Moldova, la întîlnirea pe care am avut-o cu el. Dacă am ajuns să fim criticați pentru faptul că ne consideră stat de al altora, înseamnă că s-a îngroșat gluma cu unionismul la noi ”

Făcînd referire la ideea propriu zis de unirea Moldovei cu România, acesta spune că „unionismul trebuie interzis prin lege, fiindcă provoacă distrugerea și dispariția statalității și identității moldovenești”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?