Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Incidentul cu folosirea gazelor lacrimogene împotriva protestatarilor va fi investigat

27 aug. 2016,, 14:11   Societate
3986 3
Foto: www.realitatea.md

Ofițerul de presă al Poliției capitalei Adrian Jovmir a spus că nu poate comenta incidentul cu folosirea gazelor lacrimogene împotriva protestatarilor, deoarece menținerea ordinii este asigurată de angajații Inspectoratului Național de Patrulare.


Potrivit lui Jovmir, se cunoaște că gazele au fost aplicate pentru a calma mulțimea și a menține ordinea, deoarece protestatarii nu ascultau de poliție. Totodată, Jovmir nu a putut să răspundă la întrebarea de ce gazele au fost folosite fără avertizare. El a menționat că incidentul care a avut loc la intersecția străzilor Bănulescu-Bodoni și Ștefan cel Mare va fi documentat, iar materialele vor fi transmise Procuraturii.

Cîțiva participanți la protestul desfășurat în timpul paradei militare pe Piața Marii Adunări Naționale de asemenea s-au plîns pe folosirea gazelor lacrimogene. Printre ei se numără membrul Platformei DA Inga Grigoriu și membra „Partidului Nostru” Elena Grițco. Din imaginea plasată pe Facebook de către activistul civic Pavel Grigorciuc se vede că cineva din partea poliției dispersează gazele din balon în direcția cetățenilor. Autorul pozei deocamdată nu a fost stabilit.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?