Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4011

Ș-a încheiat prima etapă de reparație a bulevardului Ștefan cel Mare

26 aug. 2016,, 14:04   Capitala
2715 0

Foto: independent.md

Prima etapă a lucrărilor de reconstrucţie a bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfînt din capitală, în perimetrul străzilor Ciuflea – Ion Creangă, a fost finalizată. Anunțul este făcut de Primăria capitalei, citată de NOI.md.


De la începutul lucrărilor de reabilitare şi pînă în prezent, au fost asfaltaţi în binder (primul strat de asfalt) peste 75 de mii de metri pătraţi de stradă. De asemenea, au fost schimbaţi 100 de piloni pentru iluminatul stradal, din cei 221 incluşi în programul de reabilitare şi modernizare a bulevardului.

Următoarea etapă de lucrări pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfînt va consta în montarea pilonilor de iluminat, placarea cu pavaj a trotuarelor pe ambele sensuri, ridicarea bordurilor şi asfaltarea finală (aşternerea stratului de uzură).

În perimetrul Pieţei Marii Adunări Naţionale lucrările practic s-au finalizat. Astfel, pe carosabil a fost aşternut stratul de uzură, pe o suprafaţă de circa 10 mii de metri pătraţi şi s-au placat cu pavaj 3500 de metri pătraţi de trotuare.

În ceea ce privește strada Vasile Alecsandri, pînă acum au fost finalizate lucrările pe tronsonul cuprins între str. Albişoara și bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt, fiind aplicat stratul de uzură pe o suprafaţă de 20 de mii de metri pătraţi de stradă. Ultima etapă de lucrări, care va viza asfaltarea finală, pe o suprafaţă de 14 mii de metri pătraţi, este tronsonul bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt – str. Alexe Mateevici.

Lucrările care se desfăşoară în prezent pe 3 străzi principale din zona centrală a capitalei – str. V. Alecsandri, bd. C. Negruzzi şi bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt - fac parte din cadrul primei etape a Programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere şi sînt finanţate de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiţii şi Fondul Special de Energie Verde al BERD, în valoare totală de 22 de milioane de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?