Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

Nu a rezistat. Primarul care după un an de mandat și-a anunțat demisia

25 aug. 2016,, 12:02   Politică
8815 1

Foto: unimedia.info

La 13 luni și o zi de la investirea sa în funcție, președintele raionului Nisporeni, Ion Arteni, și-a anunțat demisia. El a invocat în cererea sa de demisie motive de sănătate, relatează NOI.md.


Consiliul raional, întrunit în ședință extraordinară, pe 11 august, i-a acceptat cererea.
Ion Arteni se va putea declara liber și independent de funcția respectivă începînd cu 24 august. Asta pentru că, potrivit Olesei Beschieru, secretar interimar al Consiliului raional Nisporeni, primarul se află, în prezent, în concediu.

Chiar dacă se vehicula prin culoare despre o eventuală demisie a președintelui Ion Arteni, decizia lui de a părăsi fotoliul de președinte al raionului i-a luat prin surprindere pe unii consilieri raionali.

”Din nefericire, mi-a căzut mie colac peste pupăză să anunț demisia domnului președinte. Nu a fost o procedură chiar plăcută”, a declarat pentru ”Expresul” consilierul Valeriu Dima, care a și prezidat ședința din 11 august. După o pauză, acesta a punctat: ”Ce să-i faci? Asta a fost decizia dînsului. Din păcate, nu toți pot face față unei asemenea funcții, care este foarte grea”.

Interimatul va fi asigurat de acum încolo de Ghenadie Verdeș, vicepreședinte al raionului. Experiența respectivă nu-i este străină, căci anterior a mai asigurat de două ori interimatul. Prima dată, Ghenadie Verdeș a suplinit această funcție în perioada campaniei electorale din 2012, cînd președintele de atunci, Vasile Bîtca, fusese degrevat. Pentru a doua oară a asigurat interimatul la începutul anului 2015, cînd Vasile Bîtca a fost ales deputat în Parlament pe listele Partidului Democrat. Iată că experiența se repetă din nou.

Reamintim că Ion Arteni a fost ales în funcția de președinte al raionului Nisporeni pe 8 iulie 2015, cu votul a 20 de consilieri PDM, PPEM, PCRM, PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?