X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Guvernul adoptă noi măsuri de combatere a terorismului

24 aug. 2016,, 18:05   Societate
2401 2

Guvernul adoptă noi măsuri de combatere a terorismului
Foto : sputnik.md

Beneficierea de instruire în scop terorist se va pedepsi cu o închisoare de la patru la opt ani.


Prevederea se regăsește într-un proiect de lege elaborat de Serviciul de Informații și Securitate și aprobat de executiv, notează NOI.md.

Inițiativa prevede incriminarea faptelor de călătorie peste hotare în scopul planificării, săvîrșirii ori participării la infracțiuni cu caracter terorist. Totodată, aceasta presupune incriminarea faptelor de a instruire/beneficiere de antrenamente cu scop terorist.

Astfel, călătoria peste hotare în scop terorist se va pedepsi cu închisoare de la trei la șapte ani, iar organizarea sau facilitarea călătoriei în scop terorist – cu pînă la șase ani de închisoare.

„La momentul actual, principala tendință negativă înregistrată în majoritatea statelor lumii vizează fenomenul așa-numitor combatanți teroriști străini. Aceștia comportă un pericol deosebit, deoarece prezența lor amplifică durata și intensitatea conflictelor. Un alt argument decurge din situația regională din spațiul CSI, dar și identificarea unor cetățeni ai Republicii Moldova suspectați de implicare în activități teroriste, în zonele de conflict din Orientul Apropiat”, se arată în proiectul de lege elaborat de SIS.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?