Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Monitorizate mai strictă a posturilor vamale pe perimetrul transnistrean

24 aug. 2016,, 12:44   Societate
2101 0

Foto: independent.md

Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a dispus intensificarea activității echipelor mobile, dar și elaborarea unor mecanisme de interacțiune cu reprezentanții instituțiilor abilitate, care ar eficientiza considerabil activitatea de monitorizare a segmentului transnistrean.

Solicitarea a avut loc în cadrul unei vizite de inspectare la posturile interne de control de pe perimetrul transnistrean, transmite NOI.md


Potrivit lui, una dintre cele mai stringente problemele remarcate în cadrul vizitei, se referă la anumite porțiuni insuficient controlate, fapt care favorizează săvîrșirea infracțiunilor de eludare a controlului vamal și de eschivare de la achitarea plăților aferente.

Scopul verificării a constat în relevarea vulnerabilităților în modul de organizare a activității subdiviziunilor inspectate, precum și identificarea unor soluții de ameliorare a situației.

Totodată, Vitalie Vrabie a verificat funcționalitatea tehnicii de control și a sistemelor informaționale din gestiunea posturilor vizate. „Este esențial să consolidăm capacitățile de combatere a fenomenului infracțional în această regiune”, a conchis Vrabie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?