Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Opinie: Dealerii BNM sînt cei mai activi jucători pe piaţa valutară

24 aug. 2016,, 12:45   Economie
2799 0
Мнение: дилеры Нацбанка самые активные игроки на валютном рынке
Foto: noi.md

Dealerii Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) sînt cei mai activi jucători pe piaţa valutară, oferind posibilitate participanţilor pieţei să vîndă valută.


"Graţie poziţiei stabile a dealerilor BNM la cumpărarea valutei, piaţa este suficient de previzibilă, dar cel mai important, liniştită", a spus unul dintre dealerii valutari.

Potrivit lui, în aceste zile, pe piaţă există multă valută, care poate fi vîndută uşor, graţie poziţiei BNM, care menţine cursurile de cumpărare pe coridorul 19,77-19,79 MDL:$1.

"O asemenea poziţie a BNM permite ca excesul de valută să fie concentrat, fără nici un fel de agiotaj, în rezervele băncii, de care va avea nevoie în momentele cînd pe piaţă cererea va prevala asupra ofertei", a remarcat sursa citată.

Întrebat despre sumele pe care BNM le procură pentru a-şi completa rezervele, dealerul a spus că, în medie, BNM cumpără pe zi 5-7 mil., ceea ce este foarte convenabil pentru bănci, căci ele pot satisface uşor şi fără probleme cererile de vînzare a valutei.

Participanţii profesionişti de pe piaţă confirmă cererea foarte slabă de valută din partea agenţilor economici, a căror "lovitură" pe piaţă practic nu este simţită.

Pentru miercuri, 24 august, BNM a stabilit următorul curs oficial al leului moldovenesc în raport cu dolarul american şi moneda europeană: 19,7703 MDL:$1 şi, respectiv, 22,3305 MDL:1 euro, indicînd o apreciere uşoară a leului faţă de dolarul SUA şi o depreciere slabă faţă de moneda unică europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?