Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Un pescar a păstrat 10 ani o perlă de milioane de dolari (FOTO)

24 aug. 2016,, 00:45   Externe
7991 0

Foto: ru.sputnik.md

Un pescar din Filipine a făcut o descoperire cu adevărat uluitoare. Bărbatul a găsit o perlă care cîntărește nu mai puțin de 34 de kilograme, adică cea mai mare perlă din lume, care valorează 100 de milioane de dolari, relatează Daily Mail.


Bărbatul a făcut descoperirea în urmă cu zece ani, în largul insulei Palawan. El nu a știut însă valoarea imensă a perlei, așa că a ținut-o timp de un deceniu ascunsă în locuința sa din lemn. Din cauza unui incendiu, el a fost nevoit să se mute și să își ia toate bunurile. Așa a ajuns la perla la un agent de turism, care și-a dat seama că este vorba despre o perlă gigant.

“Pescarul a aruncat ancora, iar aceasta a rămas blocată într-o stîngă. El a înotat pînă la fund să elibereze ancora și atunci a adus și perla gigant la suprafață. Asta s-a întîmplat în urmă cu un deceniu, dar a păstrat-o acasă”, a povestit agentul de turism. “Nu știa cît de mult valorează și a păstrat-o în casă ca un talisman”, a continuat oficialul.

Autenticitatea perlei urmează să fie confirmată de alți experți. Dacă acest lucru se va întîmpla, va deveni cea mai mare perlă din lume.

În prezent, acest titlu este deținut de “Perla lui Allah”, care cîntărește 6,4 kilograme și valorează 3,5 milioane de dolari.


Aceasta a fost găsită în 1934, tot în apropierea insulelor Palawan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?