X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

PCRM a început acţiunile de comemorare a eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă

23 aug. 2016,, 13:45   Societate
3681 13
ПКРМ начала торжества по случаю освобождения Молдовы от фашистских захватчиков
Foto: sputnik.md
Partidul Comuniştilor (PCRM) intenţionează pe 24 august "să serbeze împreună cu întreg poporul moldovean aniversarea a 72-a a eliberării Moldovei de ocupanţii fascişti germani".

Acţiunile de comemorare au început de marţi dimineaţă cu depuneri de flori la placa memorială a eroului Uniunii Sovietice, colonelul Alexei Belski, al cărui batalion a pătruns în Chişinău la 23 august 1944 şi a ridicat drapelul URSS în centrul oraşului. După aceasta va urma un miting în scuarul "Eliberării" de la Academia de Ştiinţe, depuneri de flori la monumentul ridicat pe locul unde au fost îngropaţi paraşutiștii Armatei Sovietice împuşcaţi în anii de război, precum şi o adunare festivă şi un concert la Biblioteca Naţională.

Miercuri dimineaţă vor fi depuse flori la Complexul Memorial "Eternitate", iar apoi cei care doresc vor pleca la Complexul Memorial "Capul de Pod Şerpeni", unde va avea loc un miting festiv și vor fi înhumate rămăşiţele pămînteşti ale soldaţilor necunoscuţi. Participanţii la ceremonie vor gusta terci ostăşesc. La evenimente vor participa veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, participanţi la eliberarea Moldovei, dar şi deputaţi din fracţiunea parlamentară a PCRM, reprezentanţi ai comitetelor raionale, ai organizaţiilor de tineret, ai delegaţiilor raionale, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?