Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4030

Saakașvili, suspectat de implicare în pregătirea unui atac terorist

23 aug. 2016,, 22:04   Externe
5030 0

Foto: lenta.ru

Vicepreședintele Parlamentului Georgiei Manana Kobahidze admite că atacul terorist asupra gazoductului magistral ruso-armenesc i-a fost convenabil guvernatorului regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, a anunțat astăzi „Interfax”.

„Destabilizarea situației înainte de alegerile parlamentare îi convine lui Saakașvili și partidului lui. Nu-l pot acuza direct de pregătirea atacului terorist la gazoduct, dar ei puteau avea un asemenea plan perfid”, a declarat Kobahidze.

Serviciul Securității de Stat al Georgiei a anunțat, pe 22 august, că a fost dejucat un atac terorist asupra gazoductului trasat din Rusia în Armenia. Pe cazul dat au fost reținuți șapte suspecți, inclusiv un angajat al poliției de patrulare, care este suspectat de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Surse din cadrul Serviciului Securității de Stat al Georgiei au subliniat că unul din cei reținuți vizita frecvent Ucraina, însă o posibilă legătură a acestei grupări cu Ucraina deocamdată nu este stabilită. În luna iulie, ministrul pentru Refugiați al Georgiei, Sozar Subari, a declarat că presupusul organizator al atacului terorist în aeroportul din Istanbul, Ahmed Ceataev, a fost agent al guvernatorului regiunii Odesa, Mihail Saakașvili.


„Acest cunoscut terorist a fost agentul lui Saakașvili și era finanțat de funcționar. Saakașvili îi schimba pașaport după pașaport”, a declarat Subari. Trei kamikaze au deschis focuri de armă, pe 28 iunie, lîngă aeroportul din Istanbul, după care doi din ei au detonat obiecte explozibile în interiorul terminalului, iar al treilea terorist – la intrarea în clădire.

În rezultatul atacului terorist au murit 42 de persoane și au fost răniți peste 200 de oameni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?