Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Ce așteaptă Filip de la viticultorii Moldovei

22 aug. 2016,, 10:30   Economie
4775 7
Foto: fb.ru

Prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, a îndemnat viticultorii țării să majoreze producția de struguri pentru export, relatează NOI.md.


Anunțul a fost făcut în cadrul Festivalului Național al Strugurelui, organizat pentru a patra oară la Cimișlia, la care au participat viticultori din 18 raioane ale Moldovei.

În discursul său adresat viticultorilor, premierul a menționat că munca și pasiunea cu care se cultivă strugurii ne duc faima țării pe plan internațional. „Am fost binecuvîntați de Dumnezeu prin oameni harnici, locuri pitorești și tradiții frumoase. Cultivarea strugurilor este o îndeletnicire a moldovenilor din cele mai vechi timpuri”, a spus Pavel Filip.

El i-a îndemnat pe viticultori să-și continue munca, inclusiv prin implementarea noilor tehnologii, care contribuie la sporirea semnificativă a producției. Premierul a reiterat susținerea de către Guvern a producătorilor agricoli în lansarea unei afaceri competitive în domeniu.

Pavel Filip a specificat că strugurele a devenit fundamentul brandului de țară, iar sectorul vitivinicol este o ramură importantă a economiei naționale.

În cadrul manifestării premierul a discutat cu viticultorii despre condițiile și capacitățile de cultivare a viței de vie, precum și despre tehnologiile utilizate în procesul de producere și păstrare a strugurilor. În final premierul a participat la festivități împreună cu fermierii și oaspeții festivalului.

Festivalul Strugurelui are ca scop promovarea producerii și consumului de struguri, precum și facilitarea stabilirii relațiilor comerciale între agricultori, inclusiv cu parteneri din străinătate. În acest an, evenimentul s-a extins la nivel național. Totodată, în septembrie curent, pentru prima oară va fi organizat un festival al strugurelui moldovenesc în capitala Poloniei Varșovia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?