Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Morari: Probabil, Gofman se teme să depună mărturii

18 aug. 2016,, 16:02   Societate
3350 0

Foto: noi.md

Pe numele fostului angajat al CNA Mihail Gofman nu există niciun dosar penal, a declarat șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, pentru portalul anticorupție.md, citat de NOI.md.


În opinia lui Morari, comportamentul lui Mihail Gofman din ultima perioadă, precum și refuzul de a depune mărturii în dosarul fraudelor bancare, despre care susține că știe multe, trezește suspiciuni. „Poate el știe ceva și de aceea se teme. Atunci cînd el a fost invitat pentru a fi audiat, eu personal am afirmat că el urmează a fi audiat doar în calitate de martor. În privința lui nu a fost eliberat vreun mandat de arest”.

Funcționarul este de părere că în realitate, fostul angajat CNA ar urmări un alt scop decît acela de a face lumină în dosarul fraudelor din sistemul bancar. Viorel Morari a subliniat că Mihail Gofman, ca fost angajat al Centrului Anticorupție care nu are acces la materialele dosarului, cunoaște prea multe.

„Gofman a fost o persoană-cheie într-o instituție importantă în prevenirea și combaterea spălării banilor. El face declarații la distanța de cîțiva ani după ce a fost eliberat, și nu pur și simplu eliberat, ci urmare a unui proces civil care a ajuns pînă la Curtea Supremă de Justiție. Neavînd nicio atribuție la anchetă, el uneori cunoaște mai mult decît procurorii care fac investigații pe dosar. Mie mi se par neprofesioniste declarațiile pe care le face, asta deși îl cunosc pe Gofman și știu că este un profesionist. Declarațiile pe care le face în lipsa accesului la materialele cauzei penale demonstrează că dumnealui urmărește alt scop”, a declarat Viorel Morari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?