X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

BIRD va oferi un credit pentru modernizarea administraţiei fiscale

18 aug. 2016,, 15:38   Economie
3492 1
МБРР предоставит кредит на модернизацию налогового администрирования
Foto: yangl.ru

Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) va acorda Moldovei $12,58 mil. în vederea realizării Proiectului de modernizare a administraţiei fiscale.


Acordul de credit, semnat la 28 iunie 2016, a fost expediat de Guvern Parlamentului spre ratificare.

Proiectul de modernizare a administraţiei fiscale corespunde Strategiei de parteneriat a Băncii Mondiale cu Republica Moldova pentru anii 2014-2017. Modernizarea implică restructurarea fundamentală a sistemului administraţiei fiscale prin intermediul implementării unui sistem fiscal centralizat şi unificat cu scopul de a îmbunătăţi colectarea impozitelor, conformarea fiscală şi serviciile pentru contribuabili.

Sistemul instituţiilor administraţiei fiscale din RM nu a fost îmbunătăţit prin reorganizare şi modernizare practic din momentul declarării independenţei ţării. FMI şi alte organisme internaţionale au recomandat Chişinăului să reorganizeze Serviciul Fiscal de Stat (SFS), în general, şi sistemul informaţional al SFS, în particular.

Valoarea totală a proiectului este de $20 mil. Acesta va fi realizat pînă în anul 2021. Banca Mondială va acorda două împrumuturi prin intermediul instituţiilor sale: Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare, care va oferi 5,3 mil. de drepturi speciale de tragere, care echivalează cu $7,5 mil., şi BIRD, care va aloca $12,58 mil.

Realizarea proiectului, care constă în unificarea tuturor celor 36 de inspectorate fiscale teritoriale într-o singură structură, se va încheia la sfîrşitul anului 2021.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?