Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Filip explică între cine se va da lupta la alegeri

17 aug. 2016,, 11:35   Politică
6568 15

Foto: noi.md

„În 10 săptămîni, alegătorii moldoveni își vor alege un nou președinte, care va opta fie pentru menținerea guvernului pe calea integrării europene, fie pentru apropierea de orbita Rusiei”. Declarația aparține premierului Pavel Filip și a fost făcută într-un articol pentru publicația americană thehill.com, notează Noi.md.


În opinia premierului, Moldova a fost întotdeauna forțată să aleagă între vectorul estic și cel vestic, iar scrutinul prezidențial nu va fi o excepție.

„Acum, Moldova se îndreaptă spre primele alegeri prezidențiale directe din ultimii 16 ani, care vor avea loc pe 30 octombrie. Ca și în cadrul alegerilor anterioare, lupta se va da între partidele pro-europene și pro-rusești. Avem nevoie de prietenii noștri internaționali să respingă propaganda prin care se încearcă destabilizarea Republicii Moldova, discreditarea guvernului și influențarea alegerilor în favoarea Moscovei”, a comentat Filip.

Premierul a mai menționat că prin acțiunile sale din ultimele luni, guvernarea a reușit să transmită un semnal clar cetățenilor și partenerilor de dezvoltare, care denotă că Moldova s-a angajat să devină un stat de drept stabil, prosper, fără corupție.

„Îi asigur pe prietenii noștri occidentali: pentru Moldova, integrarea în comunitatea euro-atlantică este mai mult decît o inițiativă diplomatică sau un avantaj economic. Este o călătorie spre casa noastră – comunitatea națiunilor care sprijină întreprinderile libere, oferă o viață mai bună pentru oamenii lor și respectă statul de drept”, a menționat Pavel Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?