Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

Protest la Ministerul Tineretului: Ce revendicări au fost înaintate (VIDEO)

12 aug. 2016,, 12:53   Societate
4245 0

Foto: facebook.com

De Ziua Internațională a Tineretului, marcată astăzi, un grup de tineri a organizat un protest la sediul Ministerului Tineretului și Sportului, cerînd să le fie respectate drepturile, notează Noi.md.


Activiștii, reprezentanți ai „Partidului Nostru”, au vrut în acest mod să-și exprime nemulțumirea față de atitudinea iresponsabilă a guvernării în soluționarea problemelor tineretului. Aceștia s-au arătat revoltați de faptul că statul, în loc să încurajeze tinerii, le creează impedimente.

„În ultima perioadă tot ceea ce face guvernarea nu poate fi numit decît genocid social, deoarece tinerii pleacă peste hotare, întrucît nu au nicio perspectivă aici. În loc să facă ceva pentru tineri, să-i determine să revină acasă sau să-i stimuleze să rămînă în țară, autoritățile fac tot posibilul ca și cei care au mai rămas - să plece. Sportivii noștri sînt nevoiți să reprezinte la competițiile internaționale alte țări, întrucît nu sînt susținuți financiar aici. Singur lucru cu care se ocupă sportivii noștri moldoveni aici - le asigură paza oligarhilor noștri, care controlează și fură țara”, a precizat Nidjad Askerov, reprezentant al Organizației de tineret a „Partidului Nostru”.

Activiștii i-au înaintat un demers ministrului Tineretului și Sportului, Victor Zubcu, cerîndu-i să nu admită imixtiunea politicului în domeniul pe care îl gestionează. „Vrem să ne construim un viitor aici, acasă, să ne fie create condițiile necesare pentru un trai decent. Vrem să fim auziți, să ni se respecte drepturile”, a menționat o altă reprezentantă a „Partidului Nostru”, Irina Malai.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?