Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Deţinuţii condamnaţi pe viaţă din Penitenciarul de la Rezina vor juca piesa "Hamlet"

12 aug. 2016,, 11:00   Societate
6451 0
"Гамлет" – в Резинской тюрьме для пожизненно заключенных
Foto: moldova.org

11 deţinuţi, condamnaţi pe viaţă, din Penitenciarul в„–17 din Rezina, vor juca rolurile din tragedia celebră a lui William Shakespeare "Hamlet".


Potrivit Agenţiei INFOTAG, cu referire la comunicatul de presă a Departamentului instituţiilor penitenciare (DIP) al Ministerului Justiţiei RM, joi, a avut loc prezentarea costumelor personajelor, care au fost realizate la atelierul de confecţii al Întreprinderii de Stat "Russca" de pe teritoriul Penitenciarului в„–7. Decorul pentru piesă a fost realizat, de asemenea, de către deţinuţi în Penitenciarul "Pruncul". Aceştia au fost ajutaţi de către scenografa Tatiana Popescu, care colaborează cu Centrul de Arte "Coliseum". Potrivit ei, "o astfel de terapie nu numai că sustrage atenţia deţinuţilor de la gîndurile grele asupra vieţii lor, dar şi le permite să facă cunoştinţă cu lumea artei".

Tatiana Popescu a fost susţinută de către directorul adjunct al DIP, Igor Guja, care consideră că "viaţa deţinuţilor trebuie diversificată printr-o paletă cît mai largă de activităţi". "Noi sperăm că aceste activităţi îi vor ajuta să lase în urmă comportamentul infracţional şi să redevină membri responsabili ai societăţii, schimbînd totodată stereotipurile existente faţă de viaţa lor anterioară", a spus Guja. Spectacolul după piesa lui Shakespeare va fi montat de regizoarea Luminiţa Ţîcu. Premiera spectacolului va avea loc pe 15 septembrie, în curtea interioară a Penitenciarului в„–17.

Activitatea este susţinută financiar de Proiectul Uniunii Europene "Sprijin acordat sistemelor de executare, probaţiune şi reabilitare în Moldova" (EUTAP4), Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) şi Misiunea Norvegiană de Experţi pentru Promovarea Supremaţiei Legii în Moldova (NORLAM).

La 1 iulie 2016, în Penitenciarul в„–17 se aflau 336 deţinuţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?