Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Cînd vor fi aprobați în funcție cei doi noi viceguvernatori ai BNM?

11 aug. 2016,, 14:00   Economie
2692 0
Когда будут утверждены два новых вице-президента НБМ?
Foto: sputnik.md

Cei doi noi viceguvernatori ai Băncii Naționale a Moldovei (BNM) ar putea fi aprobați în funcție de Parlament în luna septembrie, la începutul sesiunii de toamnă a Legislativului.


Informația a fost comunicată de guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea, în cadrul unei conferințe de presă, informează NOI.md.

Sergiu Cioclea a menționat că, în luna iulie, a propus Parlamentului două candidaturi la funcția de viceguvernator al BNM, însă cu părere de rău, acestea nu au fost aprobate din cauza agendei încărcate a Legislativului, dar și din cauza că din motive personale candidații nu au putut fi prezenți la ședințele plenare atunci cînd a fost nevoie.

Funcționarul a spus că s-a înțeles cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, că Legislativul va aproba candidaturile celor doi viceguvernatori ai BNM la începutul sesiunii de toamnă.

Sergiu Cioclea a comunicat că cei doi candidați propuși la funcția de viceguvernator al BNM sînt cetățeani ai Republicii Moldova, profesioniști de categorie înaltă, cu studii occidentale și o bogată experiență internațională de muncă, fiind apreciați înalt de partenerii străini.

Sergiu Cioclea nu a anunțat numele candidaților, exprimîndu-și speranța că peste o lună și jumătate aceștea vor fi aprobați de Parlament și astfel va fi completat în totalitate Comitetul executiv și Consiliul de supraveghere ale BNM, ceea ce îi va permite băncii să realizeze reforme importante.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?