Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Usatîi lansează noi acuzații la adresa guvernării

10 aug. 2016,, 10:17   Politică
6577 9

Foto: noi.md

Primarul orașului Bălți, Renato Usatîi, se arată revoltat de faptul că o bună parte din transferurilor de la bugetul de stat către administrațiile publice locale vor fi blocate în anul curent, notează Noi.md.


Edilul afirmă că a primit o notificare din partea Ministerului Finanțelor, prin care este anunțat despre „necesitatea blocării unor cheltuieli ale bugetului de stat pe anul 2016”, finind vorba inclusiv despre transferurile pentru finanțarea învățămîntului preșcolar, primar, secundar și special, transferuri în valoare de 100 de milioane de lei. În opinia lui Usatîi, prin asemenea măsuri antipopulare, guvernarea ar încerca să recupereze banii furați din sistemul bancar.

”Scrisoare de susținere morală a autorităților publice locale! Blocarea în toată țara a transferurilor din bugetul de stat a sumei de 100 de mil. de lei destinați pentru întreținerea școlilor, grădinițelor, colegiilor! Pentru mun. Bălți este blocat transferul sumei de 3,8 milioane de lei! În fiecare raion sînt blocate circa 2,5 milioane lei! Guvernul impune autoritățile publice locale să se descurce singure! Presupun ca sînt printre primele măsuri pentru întoarcerea miliardului furat! Sună bine - Întoarcem miliardul din contul copiilor!”, a comentat Renato Usatîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?