Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Premierul a cerut să fie reparate drumurile deteriorate din Anenii Noi

5 aug. 2016,, 09:30   Economie
2931 1
Премьер призвал решить вопрос ремонта разбитых дорог в Новоаненском районе
Foto: gov.md

Prim-ministrul Moldovei Pavel Filip a îndemnat să se identifice soluţia pentru reparaţia drumurilor deteriorate din raionul Anenii Noi, comunică NOI.md.


El a declarant aceasta după ce a întreprins o vizită de lucru în raionul Anenii Noi şi s-a documentat despre funcționarea Carierei de Pietriș din satul Delacău, a inspectat starea drumurilor din localitățile vecine.

Premierul a subliniat că este primordial ca activitatea carierelor să nu creeze disconfort locuitorilor din regiune, iar antreprenorii să se implice nemijlocit în repararea porțiunii deteriorate de drum.

“Este foarte bine că în raion există cariere care își desfășoară activitatea economică, sînt create locuri de muncă și achitate salarii. Cu toate acestea, trebuie să nu uităm că o parte din activitatea acestora creează disconfort cetățenilor. Aceasta este o problemă care trebuie s-o rezolvăm și să vedem cum poate contribui fiecare parte la acest proces”, a declarat primul ministru.

Totodată, premierul a menţionat că va fi analizată activitatea fiecăreia din cele 20 de cariere din raionul Anenii Noi.

Pavel Filip a declarat că pentru identificarea soluţiei privind reparaţia drumurilor a fost creat un grup de lucru. Un proiect, în acest sens, este deja elaborat și prevede alocarea a 190 milioane de lei pentru reparația unei porțiuni de drum de aproximativ 31 de km. În acest context, primul ministru a anunțat că urmează să fie analizate posibilitățile de alocare a surselor financiare din Fondul Rutier, îndemnînd, totodată, autoritățile publice și agenții economici să contribuie la finanțarea proiectului.

În discuții conducătorii carierilor de pietriș s-au arătat deschiși pentru a colabora și a contribui la reparația porțiunii de drum deteriorat. Totodată, au fost analizate posibilitățile de deschidere a traseelor de ocolire pentru transportarea zăcămintelor.

În raionul Anenii Noi sînt extrase aproximativ 65 % din cantitățile totale de nisip și prundiș din Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?