X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Leancă: Nantoi poate rămîne în PPEM numai cu o singură condiţie

4 aug. 2016,, 13:45   Politică
5962 7
Лянкэ: Нантой может остаться в ЕНПМ только при одном условии
Foto: politics.md

Vicepreşedintele Partidului Popular European din Moldova (PPEM) Oazu Nantoi este obligat să se împace cu decizia colegilor privind crearea coaliţiei cu majoritatea parlamentară.


Numai în acest caz el poate rămîne în rîndurile partidului. Acest fapt l-a declarat pentru portalul deschide.md Iurie Leancă, preşedintele PPEM, informează NOI.md.

Leancă a nominalizat două posibile variante ale evoluţiei evenimentelor în legătură cu soarta lui Nantoi în PPEM. „Lui Oazu Nantoi îi rămîne să se împace cu democraţia de partid şi decizia pseudounanimă, cu excepţia votului lui, privind semnarea acordului (despre coaliţia cu majoritatea parlamentară – n.red.). Decizia îi aparţine!” a spus politicianul.

„A doua variantă este prevăzură pentru cazul, dacă el va continua să denigreze partidul şi aici este vorba nu numai despre mine. Atunci decizia (despre soarta lui Nantoi în PPEM – n.red.) îi va aparţine nu numai lui, dar şi partidului. Cred că nu este corect să suportăm un atare comportament. Noi i-am acordat deja un fel de „cartonaş galben” pentru conduita lui stranie. Noi am examinat acest subiect în cadrul partidulului şi am convenit să organizăm dezbateri la această temă în partid. El însă (Nantoi – n.red.) a continuat atacurile şi în următoarele sale alocuţiuni publice. Eu salut pluralismul de opinii, dar nici un partid nu este în stare să existe fără disciplină”, a menţionat Leancă.

Vă reamintim că la sfîrşitul lunii iulie Iurie Leancă a comunicat despre retragerea PPEM din opoziţie şi semnarea acordului de coalizare cu majoritatea parlamentară. Politicianul a argumentat această decizie prin necesitatea stabilirii parteneriatului în problema menţinerii vectorului integrării europene.

Drept răspuns, Oazu Nantoi, care conduce fracţiunea PPEM în Consiliul Municipal Chişinău şi ocupă postul de vicepreşedinte al partidului, a declarat că a votat împotriva deciziei conducerii partidului de a face coaliţie cu majoritatea parlamentară. Mai mult, Leancă, în opinia lui, trebuie în situaţia creată să-şi dea demisia din postul de preşedinte al PPEM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?