X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Memorialul din Chișinău a fost importalizat pe moneda de 5 ruble rusești (FOTO)

2 aug. 2016,, 11:05   Societate
9130 7
Кишинёвский мемориал теперь сверкает на монете в 5 рублей России (ФОТО)
Foto: lipilin.ru

Chișinăul a devenit unul din orașele din fosta URSS care a nimerit pe monedele comemorative de 5 ruble ale Băncii Rusiei.


Pe monedele din seria comemorativă, în afară de capitalele statelor din fosta Uniune Sovietică, sînt imprimate locuri distincte din cîteva capitale europene, care au fost eliberate de trupele sovietice în anii celui se-al Doilea război mondial, informează NOI.md.

Pe reversul monedei dedicate Chișinăului este imprimat un fragment din Complexul memorial „Eternitate” (în centru). În partea de sus este inscripția „Chișinău”, plasată între două steluțe, iar în partea de jos – „24 august 1944”. Această zi este considerată data eliberării Moldovei de ocupanții fasciști.

Banca Rusiei a emis două milioane de monede comemorative dedicate Chișinăului. Monedele sînt bătute din metale neprețioase.



În seria comemorativă au mai fost incluse orașele Kiev, Minsk, Vilnius, Tallinn, Berlin, București, Varșovia, Viena etc. În total, în seria comemorativă au fost incluse 14 orașe europene eliberate de ostașii sovietici de ocupanții fasciști.

Astfel, pe moneda dedicată capitalei Ucrainei este imprimat Muzeul monument al eliberatorilor Kievului, pe moneda dedicată Varșoviei – Cimitirul-mauzoleu al ostașilor sovietici, iar pe monedele dedicate Berlinului și Bucureștiului – Monumentul soldatului eliberator. În partea de jos a tuturor monedelor este indicată data eliberării localității de ocupanții fasciști.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?