X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Plahotniuc despre factorii care au îmbolnăvit clasa politică din Moldova

2 aug. 2016,, 10:35   Politică
9532 17

Foto: agora.md

Prim-vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc a postat un mesaj pe o rețea de socializare în care susține că oamenii au ajuns să respingă tot ce ţine de clasa politică, și anunță demararea unei campanii ce va avea drept scop susținerea acestora transmite NOI.md.


Potrivit lui, un motiv care denotă că cetățenii sînt dezamăgiți ar fi că sistemul actual de partide şi-a atins limitele, și nu mai corespunde nici aşteptărilor populaţiei, nici nevoilor de dezvoltare a ţării, iar clasa politică are nevoie de o schimbare profundă.

“Populismul, falsitatea şi incompetenţa au îmbolnăvit clasa politică. Eu încă am avantajul că pot să privesc cu un ochi din afară la ce se întîmplă în politică: nu avem dezbateri de idei, ci manifestarea unor frustrări şi lupte de orgoliu, între oamenii de rînd şi politicieni există o prăpastie adîncă, întreaga competiţie politică se dă pe o scenă falsă, unde „starurile” politice se împing să prindă un loc cît mai în faţă, dar în orbirea reflectoarelor nu mai văd că din tribune oamenii au plecat demult, iar show-ul pe care îl fac ei nu mai are spectatori. Poate greşesc, dar eu cred că politica nu trebuie să fie practicată după modelul unei scene cu spectatori, politicienii trebuie să revină între oameni, să vorbească mai puţin, să asculte şi să acţioneze mai mult”, susține Plahotniuc.

Potrivit lui, ceea ce cred că lipseşte tuturor partidelor din Moldova este adaptarea la agenda reală a oamenilor. În acest context, democratul susține că PDM, din care face parte va demara o amplă campanie de consultări cu cetăţenii, cu societatea civilă, cu politologi din ţară şi din străinătate, cu importante personalităţi naţionale şi internaţionale.
“Timp de mai multe luni, ne vom deplasa în toată ţara, vom discuta cu oamenii, vom analiza dorinţele lor, vom căuta împreună căi de materializare a acestor dorinţe în instrumente politice noi, vom implica specialişti străini cu experienţă în dezvoltarea unor partide moderne, reprezentanţi ai societăţii civile, astfel încît pînă la finalul anului să putem veni în faţa oamenilor cu o abordare politică avansată, calitativ nouă, în care ei să se regăsească”, scrie prim-vicepreședintele PDM.
Potrivit lui, dacă se va reuși ca în paralel cu reformele care se lansează în zona instituţională, să se vină şi cu un nou mod de a face politică, şansele ca Moldova să se modernizeze cu adevărat şi să înceapă o dezvoltare pe termen lung sînt foarte mari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?