Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

BM va acorda Moldovei sprijin în implementarea proiectului de reabilitare a drumurilor locale

2 aug. 2016,, 09:30   Economie
2235 0
ВБ поможет Молдове внедрить проект по улучшению местных дорог
Foto: mtid.gov..md

Un grup de experți al Băncii Mondiale se află în perioada 1-5 august în Republica Moldova într-o vizită de lucru, pentru a asigura susținerea implementării proiectului „Îmbunătățirea drumurilor locale” în valoare de 80 de milioane de dolari.


Potrivit comunicatului Ministerului Transportului, în prima zi de lucru, delegația Băncii Mondiale a susținut o întrevedere la Administrația de Stat a Drumurilor, la care a participat și viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Vitalie Rapcea.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre situația privind colectarea datelor economice pentru construcția coridorului R3-Pojăreni-Costești-Horești-Țipala-R32.

De asemenea, s-a vorbit și despre analiza detaliată a progreselor obținute în prima etapă a contractelor de investiții, inclusiv situația privind activitățile de achiziții, finalizarea raportului de evaluare tehnică aferentă serviciilor de consultanță pentru managementul proiectului, lista scurtă a serviciilor de supraveghere și actualizare a planului de investiții.

Viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Vitalie Rapcea și directorul Administrației de Stat a Drumurilor Veaceslav Teleman au declarat în cadrul întrevederii că vor depune tot efortul pentru a îndeplini toate cerințele ca să obțină finanțarea externă pentru reparația celor mai importante coridoare de importanță locală.

Potrivit informațiilor publicate anterior, BM va aloca Moldovei 80 de milioane de dolari pentru reabilitarea a circa 300 km de drumuri prioritare locale, accentul fiind pus pe asigurarea calității drumurilor între sate și rețelele de drumuri naționale.

Finanțarea BM are drept scop acordarea asistenței în asigurarea unui acces sigur la școlile, instituţiile medicale și piețele situate de-a lungul coridoarelor selectate, prin restabilirea drumurilor care le vor permite copiilor din localitățile rurale să ajungă la școlile raionale consolidate în urma optimizării rețelei de școli din regiune.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?