X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Ce spun Filip și Candu despre vizita premierului român în Moldova

1 aug. 2016,, 11:51   Politică
3292 4

Ce spun Filip și Candu despre vizita premierului Român în Moldova
Foto: qmagazine.ro

La sfîrşitul lunii august - începutul lunii septembrie, premierul român, Dacian Cioloş, va efectua o vizită în Republica Moldova, transmite NOI.md.


La sfîrşitul lunii august – începutul lunii septembrie, premierul român, Dacian Cioloş, va efectua o vizită în Republica Moldova, transmite NOI.md.

Vizita este în legătură cu transferul primei tranșe de 50 de milioane de euro din Acordul privind asistenţa financiară rambursabilă între România şi Republica Moldova. Premierul a salutat vizita oficialului, menționînd că Guvernul chiar a lansat o invitație pentru Ciolaș, ca să fie prezent în Moldova și pe data de 27 august, de Ziua Independenței Republicii Moldova.

„Avem o comunicare permanentă cu premierul Cioloș, chiar din primele zile de cînd am venit la Guvern. I-am lansat o invitație pentru a veni pe data de 27 august, de Ziua Independentei. Nu este sigur că va veni pe 27 august, dar în această perioadă, sfîrșit de august, cu certitudine va fi la Chișinău”, a spus premierul.
La rîndul său, președintele Parlamentului, Adrian Candu, a spus că va purta neapărat discuții cu Cioloș în legătură cu mai multe subiecte.

„O să mă văd cu dumnealui și voi continua discuțiile la fel cum am purtat cu alți oficiali din România. Voi continua să discut problemele ce țin de interconexiunea energetică, ceea ce se referă la gazoductul Iași-Ungheni și cele trei linii de conectare pe curent electric”, a spus Candu.

Președintele Parlamentului a spus că va aborda și subiectul privind reluarea investițiilor pe teritoriul Republicii Moldova, eventualele interconectări, transportul aerian și altele

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?