X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Chirtoacă: Nu transformaţi creditele europene în ”troacă” (VIDEO)

1 aug. 2016,, 10:30   Capitala
4668 8
Киртоакэ: Не превращайте европейские кредиты в «свиное корыто»
Foto: replika.md

Lucrările rutiere la Chişinău sînt criticate nefondat și masiv, ceea ce denotă lipsă de respect faţă de contribuabilii europeni.


În acest mod primarul general de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a reacţionat la o recentă emisiune televizată, în care s-au prezentat în mod satiric acţiunile autorităţilor capitalei în vederea reabilitării drumurilor în municipiu, comunică NOI.md.

„Sînt pretenţii faţă de calitatea lucrărilor rutiere? Sînt pretenţii faţă de termene? Adresaţi-vă direct antreprenorilor, nu vă ocupaţi cu intrigi sub acoperire. În plus, aceste lucrări se realizează cu mijloacele partenerilor europeni pentru dezvoltare. A critica primăria înseamnă a manifesta lipsă de respect faţă de contribuabilii europeni, ai căror bani au fost direcţionaţi pentru reabilitarea drumurilor noastre. Este cel mai uşor să-i acuzi de toate pe reprezentanţii puterii şi să nu porţi deloc răspundere pentru spusele proprii. Aceştia doi (autorii emisiunii televizate, Durbală şi Cheianu – n.red.), probabil, ştiu ce trebuie să se facă mai bine în oraş. Atunci, cu toate problemele voi apela la ei. Ei trebuie să răspundă la toate întrebările”, a declarat Chirtoacă.

Primarul a recunoscut că lucrările rutiere de reabilitare la Chişinău nu se finalizează în termenele stabilite. „Într-adevăr, unele obiecte rutiere inspiră îngrijorare în legătură cu termenele. Dar sînt sigur că atunci cînd reparaţiile se vor finaliza, va fi mult mai bine pentru oraş şi locuitorii lui. Acuzaţiile nefondate sînt o încercare de a denigra autorităţile, partenerii noştri europeni şi a califica creditele pe care ni le acordă fără dobîndă drept „troacă”, a conchis Chirtoacă.

La unul dintre canalele private de televiziune autorii au criticat autorităţile capitalei pentru calitatea proastă a lucrărilor rutiere pe bulevardul Ştefan cel Mare, străzile Alecsandri, Negruzzi şi altele.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?