Eurovision stiri: 522
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Trafic de influență la Drochia și Cantemir. Două persoane, reținute de CNA

29 iul. 2016,, 09:40   Societate
2171 1

Trafic de influență la Drochia și Cantemir. Două persoane, reținute de CNA
Foto : noi.md

Doua persoane au fost reținute de CNA și procurorii anticorupție cu puțin timp în urmă. Ambele sînt bănuite de trafic de influență.


În primul caz, produs la Drochia, ofițerii DGT „Nord” au prins în flagrant delict un bărbat care, potrivit denunțătorului, împreună cu ofițerul de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție, ar fi extorcat 500 de euro pentru o decizie favorabilă într-un caz de huliganism. Bărbatul ar fi susținut că are influență asupra procurorului de la Procuratura raionului Drochia, în ale cărui atribuții era conducerea urmăririi penale.

În al doilea caz, ofițerii DGT „Sud” au reținut un instructor auto de la ÎS „Centrul de Pregătire a Specialiștilor pentru Armata Națională”, filiala Cantemir. Acesta ar fi pretins 250 de euro, susținînd că are influență asupra angajaților Î.S. „CRIS Registru”, Secția înregistrare a transportului și calificarea conducătorilor auto Cahul, în vederea obținerii permisului auto de categoria „B” fără promovarea examenului practic.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și a acțiunilor de urmărire penală, suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații sînt pasibili de o pedeapsă cu închisoare de la 2 la 6 ani sau amendă în mărime de la 3000 la 4000 de unități convenționale.

În ambele cazuri, conducerea urmăririi penale se află în gestiunea Procuraturii Anticorupţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?