Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Cine este noul preşedinte al CCI din Moldova

28 iul. 2016,, 15:00   Societate
5496 1
Кто стал новым президентом ТПП Молдовы?
Foto: noi.md

Noul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei a fost ales Sergiu Harea, transmite NOI.md.


Potrivit unui comunicat al CCI, decizia a fost adoptată în cadrul şedinţei extraordinare a Congresului Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei. Anterior, interimatul acestei funcții a fost deținut de către vicepreședintele Tudor Olaru, după ce Valeriu Lazăr a demisionat de la conducerea instituției camerale, la sfîrșitul lunii martie curent.

Chestiunea privind alegerea noului preşedinte al CCI a fost singura de pe ordinea de zi a congresului extraordinar al CCI RM.

Candidatura lui Sergiu Harea a fost înaintată la postul de preşedinte al CCI din Moldova, deoarece el deţine o experienţă vastă în domeniul economiei şi cunoaște foarte bine principiile de activitate ale CCI. Sergiu Harea are studii superioare în domeniul economie, finanțe și contabilitate. Anterior a activat în cadrul mai multor instituții publice, iar din anul 1999 s-a angajat la CCI, în calitate de consultant, ulterior evoluînd pe scara ierarhică pînă la funcția de vicepreședinte.
Sergiu Harea le-a mulțumit membrilor CCI pentru încredere, menţionînd că alegerea lui în funcţia de preşedinte al CCI este o onoare, şi a promis că va materializa speranţele şi aşteptările faţă de CCI.

El a menţionat că este important ca CCI să aibă o poziție proactivă în relațiile cu autoritățile publice centrale, administrația publică locală și partenerii străini, susținînd întreprinzătorii autohtoni și intensificînd în continuare parteneriatul public-privat.

Noul preşedinte al CCI din Moldova s-a pronunţat pentru diversificarea şi lansarea de către CCI a noilor servicii de suport pentru business, consolidarea capacităţilor CCI, consilierea și încurajarea internaţionalizării întreprinderilor mici şi mijlocii în contextul implementării Acordului de liber schimb cu Uniunea Europeană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?