X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Prim-ministrul a transmis drapelul național lotului olimpic

25 iul. 2016,, 15:39   Sport
2863 0
Филип напутствовал олимпийскую сборную Молдовы
Foto: gov.md

La Casa Guvernului a avut loc ceremonia de înmînare a drapelului de stat lotului național olimpic care va reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Rio.


Premierul Pavel Filip a remarcat responsabilitatea olimpicilor care ne vor reprezenta la Rio 2016:

„Sînt sigur că veţi depune tot efortul ca prin rezultatele obţinute să le treziți sentimentul de mîndrie tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, care, la fel ca mine, cred cu tărie în succesul dumneavoastră. Suporterii aşteaptă bucurii în urma evoluării sportivilor moldoveni şi să ştiţi că ne mîndrim cu voi, indiferent de rezultatele obţinute. Aşa cum poate duce faima unei ţări un sportiv, nu o poate duce nimeni. Vă doresc succese, să obţineţi rezultate remarcabile şi să fie cît mai des arborat drapelul Republicii Moldova la Jocurile Olimpice.”

Preşedintele Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv, Nicolae Juravschi, a remarcat solemnitatea devenită tradiţională ca prim-ministrul să întîlnească olimpicii în ajunul deplasării la Jocurile Olimpice:

„Am repetat aceeaşi componenţă ca la Londra. Acum este important să îmbunătăţim poziţia. Sportivii sînt mulţumiţi pentru suportul financiar acordat, pentru majorarea premiilor şi a burselor sportive. Practic sînt primii ani cînd Comitetul Național Olimpic beneficiază de banii publici, fapt ce permite să antrenăm sportivii pentru Jocurile Olimpice. Sperăm că sportivii noştri vor depune eforturi maxime pentru a duce faima statului nostru cu demnitate. Sînt sportivi cu experienţă mondială, naţională, sperăm ca la această ediţie a Jocurilor Olimpice de la Rio să arate cele mai bune calităţi fizice. Este totul aranjat, sportivii se vor deplasa la Jocurile Olimpice pe rînd, pentru a trece perioada de aclimatizare cu fusul orar.”

Echipa olimpică a Republicii Moldova va fi compusă din 21 de sportivi. Șef de misiune a fost desemnată Cristina Vasilianov, care deține funcția de secretar general al Comitetului Național Olimpic și Sportiv, iar portdrapel va fi luptătorul Nicolae Ceban.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?