X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Usatîi: La Ambasada Moldovei în FR activează "principalul casier al republicii"

25 iul. 2016,, 14:30   Politică
7877 3
Усатый: На территории посольства Молдовы в Москве действует "главный обнальщик республики"
Foto: ru1.md

"Pe teritoriul Ambasadei Republicii Moldova la Moscova activează principalul «casier»al Republicii, pe numele Timotin", a declarat luni, după audierea la Procuratura Anticorupţie, preşedintele Partidului Nostru (PN), Renato Usatîi.


El s-a arătat nedumerit de faptul că procurorii "nu doresc să clarifice situaţia".

"Timotin lucrează pentru Plahotniuc (coordonatorul alianţei de guvernare - "I"). Se ştie că toate operaţiunile de retragere a banilor scoşi din RM nu au loc fără notificarea structurilor de forţă. La fel a fost şi cu banii furaţi din cele trei bănci. Timotin este responsabil de retragerea numerarului în afara ţării pentru toţi doritorii", a spus Usatîi.

În opinia lui, necesitatea unui asemenea serviciu există deoarece bogătaşii din RM scot din ţară milioane pentru diferite "cheltuieli speciale".

"Toate nunţile bogate sînt serbate peste hotare. Pentru ca cetăţenii să nu vadă cheltuielile astea de milioane, banii sînt transferaţi şi retraşi în numerar. Şi pentru aceste servicii există acest Timotin", a menţionat Usatîi, explicînd că poliţia din Moscova nu poate întreprinde acţiuni împotriva Ambasadei sau a companiei care arendează un oficiu în incinta acesteia.

"Poliţia nu poate desfăşura în Ambasadă (considerată teritoriu al altui stat) percheziţii inopinate şi aresturi. Au nevoie de o groază de permisiuni", a menţionat politicianul.

El a confirmat că cetăţeanul moldovean arestat acum o săptămînă în Taiwan – Nicolai Pencov, şi suspectat de furtul banilor din bancomate, era partenerul de afaceri al lui Timotin.

Usatîi a menţionat că scopul declaraţiilor sale este dorinţa "de a-l termina pe Plahotniuc".

"Nu-l voi lăsa în pace", a promis el.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?