Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ucraina așteaptă ca Moldova să majoreze cotele la lactate și produsele din carne

23 iul. 2016,, 16:00   Economie
3470 2
Украина ждет от Молдовы увеличения квот на мясомолочную продукцию
Foto: mail.ru

Ucraina a transmis Moldovei datele statistice și propunerile de majorare a cotelor la lactate și produse din carne și ciment sau anularea acestora, relatează NOI.md.


Acest fapt l-a comunicat Ministerul Dezvoltării Economice și Comerțului al Ucrainei drept răspuns la sesizarea publicației RBK-Ucraina privind măsurile de soluționare a problemei ce ține de restricțiile asupra exportului ucrainean de produse sus-menționate în Moldova.

MDECU a specificat de asemenea că a fost coordonat algoritmul acțiunilor ulterioare. Părțile au convenit să continue maximal activ dialogul comun pe marginea tuturor chestiunilor privind cooperarea bilaterală. MDECU a reamintit că Moldova a introdus măsuri de restricționare a importului de mărfuri ucrainene în vederea protecției pieței interne, a stabilit cote la importul fără taxe a mărfurilor de origine ucraineană, în special, la lactate, produse din carne și cement. Se menționează că în prezent se estimează prejudiciul cauzat exportatorilor ucraineni.

Totodată, s-a decis să se efectueze o inventariere completă a relațiilor bilaterale și să se impulsioneze dialogul în toate direcțiile de cooperare, în primul rînd, la nivelul interministerial, precum și să se stabilească o comunicare eficientă pe orizontală și verticală, inclusiv la nivelul experților.

În plus, în cadrul întrevederii cu reprezentanții moldoveni s-a adoptat decizia de a relua cooperarea după soluționarea unui șir de probleme în cadrul Comisiei Interguvernamentale moldo-ucrainene. „Chestiunea privind transmiterea spre examinare Comisiei Interguvernamentale moldo-ucrainene pentru probleme comercial-economice este în proces de dezbatere”, a menționat MSECU al Ucrainei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?