X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Gacichevici rămîne în arest preventiv

21 iul. 2016,, 17:30   Societate
2413 1

Gacichevici rămîne în arest preventiv
Foto: trm.md

Solicitarea avocaților de eliberare de sub arest a fostului președinte al Consiliului de administrație al BEM Grigore Gacichevici a fost iar respinsă de Curtea de Apel Chișinău, informează NOI.md.


„A fost respins pentru a treia oară recursul apărării cu privire la prelungirea mandatului de arest Grigore Gacichevici. Consider că arestul este neîntemeiat, dar nu avem decît să ne conformăm deciziei instanței de judecată. Cred că nu sînt temeiuri pentru izolarea lui de societate. Pînă acum încă nu ni s-au adus la cunoștință niciun fel de materiale din cauza penală. Urmărirea penală se află în derulare”, a declarat avocatul lui Gacichevici.

Grigore Gacichevici a fost reținut la finele anului 2015, în luna decembrie, în baza dosarului penal nou, după ce fusese chemat la judecătorie pentru o nouă ședință în dosarul BEM în care era acuzat anterior.

În cadrul unei emisiuni, procurorul Ivan Diacov a declarat că Grigore Gacichevici a fost inițiatorul schemei de devalizare a Băncii de Economii prin intermediul creditelor neperformante. Totodată, acesta ar fi primit și comisioane pe contul său off-shore pentru favorizarea eliberării unor astfel de credite. Schema a continuat pînă la intrarea băncii în insolvență.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?