Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Diacov: În Parlament avem deja două coaliții

21 iul. 2016,, 12:21   Politică
5563 4

Diacov: În Parlament avem deja două coaliții
Foto: noi.md

„Comuniștii și liberal-democrații au aderat la PSRM”. Astfel a comentat președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, inițiativa opoziției parlamentare de a demite Guvernul Filip, notează NOI.md.


„Avem o mai bună clarificare acum în Parlament. Coaliția de guvernare și o coaliție din aceste trei partide. În sfîrșit comuniștii, PLDM-ul au aderat la PSRM. Nu e nimic rău în chestia aceasta. Nu-i nimic, acestea sînt regulile jocului democratic”, a declarat Dumitru Diacov.

În replică, deputatul PCRM Oleg Reidman i-a spus democratului că nu este în drept să facă astfel de afirmații. „Dacă premierul nu vine la Parlament la sfîrșitul sesiunii, merită să fie audiat forțat. Dumneavoastră, domnule Diacov, nu trebuie să spuneți care și cui aparține, nu sînteți în drept, avînd în vedere cum ați format această coaliție”, a spus Reidman.

Și reprezentanții PLDM au ținut să explice ce i-a determinat să susțină moțiunea de cenzură. „Am declarat nu o dată că vom susține toate inițiativele care vin să rezolve problemele cetățenilor, indiferent de la ce fracțiuni vin”, a menționat Tudor Deliu.

Liderul PSRM, Igor Dodon, a negat că ar fi vorba de o coalizare cu PLDM și PCRM. „Această moțiune este răspunsul ferm la lipsa dorinței lui Filip de a veni la Parlament. Domnule Diacov, eu știu că nici dumneavoastră nu-i prea iubiți pe miniștrii liberali, de aceea eu propun să dăm jos Guvernul, să mai scăpăm de niște unioniști și susținători NATO”, a spus Dodon.



Precizăm că 34 de deputați socialiști, comuniști și liberal-democrați au semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip. Premierul urmează să fie audiat în Parlament săptămîna viitoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?