X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Întreprinderile subordonate PL-ului, folosite de Ghimpu în afacerile personale

21 iul. 2016,, 10:34   Politică
8594 6

Foto: actualități.md

În ultimii trei ani şi jumătate, „Get Premium” SRL, firmă fondată de Veaceslav Ceban, partenerul de afaceri al preşedintelui PL, Mihai Ghimpu, a obţinut contracte în valoare de zeci de milioane de lei cu instituţii subordonate partidului pe care acesta îl conduce, relevă o investigație realizată de ”Ziarul de Gardă”.


Doar în 2015, Calea Ferată din Moldova, întreprindere condusă de liberalul Iurie Topală, a achiziţionat produse petroliere în valoare de 60 de milioane de lei de la acest agent economic. Alte patru întreprinderi municipale care utilizează în activitatea lor de zi cu zi carburanţi i-au avut în calitate de furnizori pe cei de la „Get Premium”, care a intrat pe piaţă abia în 2013, devenind practic „moştenitoarea” contractelor de milioane cu statul ale unei alte firme a partenerilor lui Ghimpu, „Parstar Petrol”, care practic a dispărut după ce a ajuns în vizorul presei şi a organelor de drept.

Printre clienţii siguri ai firmei partenerilor lui Ghimpu se număra Calea Ferată din Moldova (CFM), subordonată Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor (MTID), care, conform portalului moldovacurata.md, doar în primele trei luni ale anului 2011 cumpăra de la „Parstar Petrol” motorină în valoare de 135 de milioane de lei.

În 2011, într-un raport de audit asupra gestionării patrimoniului public la ÎM „Parcul urban de autobuze” (PUA) pe anii 2009-2010, Curtea de Conturi (CCRM) sublinia că, în perioada auditului, PUA a achiziţionat tot de la „Parstar Petrol” „cantităţi mari şi costisitoare de combustibil şi lubrifianţi, fără analizarea şi selectarea ofertelor corespunzătoare, cu preţuri mai mari decît ale altor agenţi economici”. În total, au fost achiziţionate 6,1 mii de tone de motorină, cu 60,7 milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?