X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

PLDM propune ca chiria sediilor de partid să fie achitată de stat

20 iul. 2016,, 12:50   Politică
3548 2

Foto: noi.md

Alocațiile de la bugetul de stat de care beneficiază partidele politice ar putea fi utilizate și pentru acoperirea cheltuielilor de locațiune a sediilor de partid, notează NOI.md.


Prevederea se regăsește într-un proiect de lege elaborat de un grup de deputați liberal-democrați și transmis spre examinare Guvernului și Parlamentului. Astfel, deputații au propus ca lista destinațiilor pentru care pot fi utilizate alocațiile din bugetul de stat să fie extinsă, inclusiv pentru întreținerea și chiria sediilor.

„Pe lîngă cheltuielile de întreținere a sediilor, partidele suportă și cheltuieli pentru locațiunea acestora. Scopul principal al proiectului este completarea Legii privind partidele politice și ajustare ei la realitățile socio-politice, astfel încît partidele să poată utiliza alocațiile de la bugetul de stat și pentru chiria sediilor”, se arată în nota informativă a proiectului.

Guvernul urmează să avizeze la ședința de astăzi acest proiect de lege. Precizăm că, începînd din acest an, partidele politice vor beneficia de finanțare de stat. Mărimea alocațiilor va fi stabilită în funcție de rezultatele înregistrate la alegerile parlamentare și locale precedente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?