Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Сamera de Сomerţ şi Industrie a Moldovei a lansat un proiect de servicii consultative

20 iul. 2016,, 09:30   Economie
2429 0
ТПП Молдовы запустила проект по предоставлению консультативных услуг
Foto: noi.md

Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei a lansat marţi proiectul "Consolidarea capacităţii CCI în vederea prestării serviciilor de consultanţă durabilă beneficiarilor de pe ambele maluri ale Nistrului".


Vicepreşedintele CCI, Sergiu Harea, a spus la ceremonia de prezentate că proiectul este parte a programului "Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii". Scopul acestuia este de a crea o platformă de lucru comună, organizarea vizitelor şi stabilirea relaţiilor de parteneriat între mediul de afaceri de pe cele două maluri ale Nistrului.

"Proiectul va dura practic pînă la sfîrşitul anului 2017 şi pînă atunci planificăm ca circa 100 de oameni să urmeze în Moldova, precum şi la partenerii noştri din Germania şi Austria cursuri de instruire a bucătarilor, cofetarilor sau cursuri în domeniul eficienţei energetice, iniţierii şi dezvoltării afacerii, de perfecţionare a aptitudinilor de manager. Agenţii economici vor fi instruiţi în străinătate pentru a acumula experienţă europeană. Ulterior, aceştia îşi vor putea folosi cunoştinţele în Moldova", a spus el.

Beneficiari ai proiectului vor deveni 15 întreprinderi mici şi mijlocii, 30 de companii din domeniul eficienţei energetice, 30 din agricultură şi industria textilă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?