Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Găgăuzii din Ucraina au infirmat faptul apelării la Poroșenko

19 iul. 2016,, 13:30   Societate
4324 3
Гагаузы на Украине опровергли факт обращения к Порошенко
Foto: totul.md

Uniunea Găgăuzilor din Ucraina a infirmat faptul apelării lor la președintele țării vecine Piotr Poroșenko cu solicitarea de a le acorda autonomie teritorială, informează NOI.md.


Reprezentanții Uniunii Găgăuzilor din Ucraina (UGU) resping orice intenții de a apela la președintele Ucrainei, Piotr Poroșenko, cu pretenții teritoriale. Acest fapt l-a comunicat marți, 19 iulie, președintele UGU, Feodora Arnaut. După cum citează spusele ei publicația sputnik.md, informația apărută în mass-media nu este adevărată și „nu poate fi vorba de niciun fel de autonomie”.

Membrii organizației intenționează nu pur și simplu să le solicite autorilor acestei informații s-o infirme, dar și să se adreseze cu cererea de acționare în judecată pentru calomniere.

Ieri, 18 iulie, a apărut informația precum că găgăuzii care locuiesc în regiunea Odessa, chipurile s-au adresat președintelui Ucrainei, Piotr Poroșenko, și deputaților Radei Supreme cu rugămintea să examineze posibilitatea de a le acorda autonomie teritorială. De asemenea, în textul petiției, difuzate prin rețelele sociale, autorii ei au anunțat despre posibilitatea desfășurării referendumului local în locurile populate compact de găgăuzi din regiunea Odessa.

Potrivit datelor recensămîntului populației din anul 2001, în Ucraina locuiesc aproape 32 de mii de persoane care se consideră apartenenți la poporul găgăuz. Cea mai mare parte a acestora – circa 28 mii de persoane – este concentrată în regiunea Odessa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?