Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Theresa May: Rusia continuă să reprezinte o ameninţare cît se poate de reală

19 iul. 2016,, 11:10   Externe
3605 20

Тереза Мэй заявила об угрозе со стороны России
Foto: bbc.com

State precum Rusia şi Coreea de Nord continuă să reprezinte ameninţări cît se poate de reale, a declarat premierul Theresa May cu ocazia dezbaterilor din Parlamentul britanic privind modernizarea arsenalului nuclear al ţării, informează TASS.


"Ameninţările venite dinspre ţări precum Rusia şi Coreea de Nord rămîn cît se poate de reale," a declarat May.

"Ameninţările cu care ne confruntăm sînt serioase şi este vital pentru interesul nostru naţional ca întreaga gamă de mijloace de apărare să funcţioneze la putere maximă spre a le putea face faţă," a mai spus premierul.

"Acesta este motivul pentru care, sub conducerea mea, acest guvern va continua să îndeplinească obligaţia noastră faţă de NATO de a aloca 2% din PIB-ul nostru pentru apărare, vom menţine cea mai semnificativă capacitatea de securitatea şi militară în Europa," a continuat May, potrivit cotidianului The Belfast Telegraph.

Planul guvernului de a construi patru noi submarine nucleare echipate cu sisteme de rachete Trident a fost aprobat luni de Parlamentul britanic, cu 355 de voturi pentru şi 117 împotriva. Rachetele Trident sînt o clasă de rachete balistice lansate de pe submarine, fiind echipate cu focoase nucleare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?