X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Victor Chironda: Primarul Chirtoacă este ostaticul situaţiei

19 iul. 2016,, 09:25   Politică
3426 2
Виктор Киронда: Примар Киртоакэ является заложником ситуации
Foto: newsmoldova.md

Dorin Chirtoacă a ajuns să fie ostaticul situaţiei la care a contribuit şi el personal, fiind administrat de către unchiul său, Mihai Ghimpu care de fapt l-a adus în această funcţie.


Declaraţiile au fost făcute de către Victor Chironda, preşedintele Grupului de iniţiativă privind organizarea referendumului privind demiterea primarului general, în cadrul emisiunii “Interpol” de la postul de televiziune “TV 7”, transmite IPN.

“Lucrurile în Capitală au degradat. În Primărie a fost format un clan din angajaţi selectaţi pe criterii de partid sau de rudenie. Sînt peste o mie de oameni ineficienţi. Sînt clanuri care pun la cale scheme, care vor mulge mult timp locuitori Chişinăului. Numai schema cu parcările cu plată trage la un milion de euro. Oamenii de rînd aşteaptă cu anii pentru a obţine o permisiune pentru o construcţie simplă, dar cei apropiaţi clanului de la Primărie obţin peste noapte autorizaţii pentru construcţia blocurilor multietajate. Chirtoacă a ajuns ostaticul situaţiei şi nu mai poate schimba nimic”, a declarat Chironda.

Activistul îl acuză pe Chirtoacă pentru faptul că ar susţine fărădelegile din cadrul Primăriei Chişinău. “Cei mai buni primari din lume nu au cîştigat trei mandate consecutive, iar Chirtoacă le-a cîştigat, dar îşi face de cap. În special în cel de al treilea mandat. Ultimul mandat l-a cîştigat într-un mod ruşinos, speriind oamenii cu tancurile ruseşti. Nu este un mod european de a cîştiga alegerile. El se laudă că nu a făcut niciun primar cît a făcut el. Dar nici un primar nu s-a aflat la cîrma Chişinăului atît cît s-a aflat Chirtoacă. El încearcă să se compare cu Karol Shmidt, care a făcut dintr-un sat un oraş. Dar Chirtoacă a făcut dintr-un oraş un sat”.

Victor Chironda a spus că referendumul pentru demiterea primarului trebuie să fie interpretat ca un exerciţiu democratic, un drept al cetăţenilor. “Referendumul încă nu înseamnă că Dorin Chirtoacă va fi demis. Cetăţenii sînt cei care vor decide, vor aprecia activitatea primarului. Dacă Dorin Chirtoacă este convins că administrează bine oraşul, atunci nu are de ce să se teamă”, a declarat Chironda.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?