Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Sturza despre neobolșevismul Maei Sandu și cele două pistoale la tîmpla Guvernului

15 iul. 2016,, 14:20   Politică
6772 3

Sturza despre neobolșevismul Maei Sandu și cele două pistoale la tîmpla Guvernului
Foto: interact.md

Fostul candidat la funcția de premier Ion Sturza critică declarația liderului Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.


Acesta a solicitat Fondului Monetar Internațional să nu semneze un nou acord de finanțare pentru Republica Moldova, transmite NOI.md.
Sturza consideră că un nou acord cu FMI este un lucru bun pentru Republica Moldova și califică solicitarea Maei Sandu drept „un fel de neobolșevism”

„Se știe (...) că FMI nu dă bani de flori de cuc. Reforme, ajustări. În termeni pragmatici este un lucru bun pentru țară. A cere FMI-ului să nu semneze un acord este un fel de neobolșevism. Cu cît mai rău pentru țară, cu atît mai bine pentru noi...”, notează Sturza.

În contextul semnării noului acord cu FMI, Sturza scrie că, actualmente, Guvernul stă cu două pistoale la tîmplă – FMI și Rusia. „FMI cere reducerea drastică a cheltuielilor bugetare (minim 5 miliarde de lei). Adio, măriri de salarii și pensii, dinții – pe poliță. Dar și asanarea băncilor devenite ale «lor». Rusia e mai cinică: lăsați-vă de «satana» - UE. Fără să uite să protejeze businessul comun, operațiile financiare, energetice, dar și Aeroportul care «oficial» nu mai e al rușilor. Și nici al șoricelului din beci. Fierbinte, aridă vară la Chișinău…”, susține acesta.



Referindu-se la spălările de bani de la Energocapital acesta scrie: „Să iei «otkaturi» de la Energocapital (19 milioane de USD doar într-un an!) prin băncile moldovenești și prin scheme identice cu cele de spălare a banilor, dar și furtul miliardului e ceva! Acest ceva se numește lăcomie și tupeu fără de margini! Acum înțeleg de ce strigau disperați cei de la BERD, împiedicați în intenția lor de a cumpăra pachetul integral de acțiuni de la o bancă «victorioasă». Este o nouă conducere la BNM sau nu?”, se întreabă acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?