Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

FBI renunță la o anchetă care a durat 45 de ani

14 iul. 2016,, 22:00   Externe
3986 1

ФБР закрыло дело 45-летней давности
Foto: tsn.ua

După o anchetă care a durat 45 de ani, Biroul Federal de Informații a decis să înceteze să mai încerce să rezolve un caz misterior.


Este vorba despre una dintre cele mai îndelungate și mai aprofundate anchete din istoria Statelor Unite, care este închisă după mai bine de patru decenii, dar care încă nu are o concluzie.

Mai precis, potrivit CNN, FBI a anunțat că a renunțat la ancheta care viza rezolvarea misteriosului caz al lui DB Cooper. În 1971, bărbatul, care purta un costum elegant, a preluat controlul unei aeronave a companiei aeriene Northwest Orient, ce făcea legătura între oraşele Oregon şi Seattle. La aterizarea în Seattle, el le-a cerut autorităților să îi trimită mai multe parașute și o servietă cu 200.000 de dolari. Cu acea ocazie, piratul aerului i-a eliberat pe cei 36 de pasageri de la bordul avionului.

Avionul a decolat din nou, cu membrii echipajului în calitate de ostatici, zburînd în direcţia Mexicului. Însă piratul aerului, a cărui identitate a rămas necunoscută, a sărit cu o paraşută pe durata acelui zbor, în timpul nopţii, prin partea din spate a aeronavei.

Cazul a generat un interes uriaş în rîndul publicului, care a bombardat autorităţile cu un număr imens de ”informaţii ajutătoare”, care nu au dus însă la niciun rezultat. DB Cooper nu a fost găsit niciodată. Pachete cu bancnote zdrenţuite de 20 de dolari, provenind din răscumpărarea de 200.000 de dolari, au fost găsite în 1980 de un adolescent, sub un banc de nisip de pe malul rîului Columbia, în nord-vestul Statelor Unite.

Potrivit New York Daily News, mai multe elemente analizate în această anchetă – bancnote, cravata şi paraşuta hoţului – vor fi conservate la sediul FBI din Washington.

Acum, după 45 de ani de anchetă, FBI a decis să renunțe la încercarea de a elucida acest mister. Poliţia americană spune că explorat toate pistele credibile şi consideră că a venit timpul să renunţe le încercarea de a rezolva acest caz misterios. Resursele consacrate până în prezent acestui caz vor fi reorientate spre ”alte anchete prioritare”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?