Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Summit Hollande-Merkel-Renzi la sfîrșitul lunii august pe marginea Brexit-ului

13 iul. 2016,, 16:10   Externe
1757 0

Олланд, Меркель и Ренци в августе обсудят последствия Brexit
Foto: ria.ru

Președintele francez François Hollande a anunțat miercuri organizarea, la sfîrșitul lunii august, a 'unui summit sau a unei întâlniri' cu cancelarul german Angela Merkel și șeful guvernului italian, Matteo Renzi, pentru discuții pe marginea consecințelor Brexit-ului, a indicat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Paris, Stéphane Le Foll, transmite AFP.


Președintele Hollande va efectua mai multe deplasări în Europa — în Portugalia, Cehia, Austria, Slovacia, Irlanda—, între 19 și 21 iulie, pentru 'a da un nou impuls Europei celor 27', după votul britanicilor de ieșire din Uniunea Europeană, a menționat Stéphane Le Foll, la finalul ședinței de guvern.

Decizia de ieșire din UE este 'alegerea Marii Britanii și ea trebuie respectată', a subliniat Stéphane Le Foll.

'Trebuie acum ca fiecare să se plaseze pe o poziție care va consta în a apăra interesele și Marea Britanie de o parte, și de cealaltă (a apăra) interesele Europei', a adăugat el.

'Poziția Franței nu se modifică (...) trebuie să existe o notificare de ieșire din UE și să angajăm negocieri în bună ordine pentru a ști cum ne vom angaja într-o nouă pagină a relațiilor între Europa continentală și Marea Britanie', a adăugat Le Foll.

'Cu cît negocierile vor începe mai devreme, cu atît va fi mai bine pentru toată lumea', a subliniat marți ministrul francez de externe, Jean-Marc Ayrault.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?