X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Carnea din Moldova a fost pusă sub control strict în Rusia

12 iul. 2016,, 13:20   Economie
2772 3
Мясо из Молдовы попало под усиленный контроль в России
Foto: km.ru

„Rosselhoznadzor” a introdus regim de control strict de laborator în privința cărnii livrate în Rusia de două întreprinderi din Republica Moldova, notează NOI.md.


Astfel, este vorba de înăsprirea controlului de laboraror în privința cărnii de vită exportată în Rusia de întreprinderea „Tehnostel Car” din Hîncești și în privința cărnii de ovine livrată de compania „Hanuco” din s. Petreni, raionul Drochia.

Potrivit autorităților ruse, decizia a fost luată în legătură cu depistarea în carnea acestor companii a unor substanțe nocive interzise.

În particular, în carnea de vită înghețată de la compania „Tehnostel Car” au fost depistate microorganisme patogene, inclusiv salmonela, iar în carnea de ovină de la compania „Hanuco” s-a depistat un nivel sporit de microorganisme mezofile aerobe și facultative anaerobe.

De menționat că, în prezent, doar trei companii moldovenești pot exporta carne de vită și ovine în Rusia: „Tehnostel Car” (Hîncești), „Hanuco” (s. Petreni, raionul Drochia) și „Mistor-Bras” (s. Nișcani, raionul Călărași).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?