X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Mocanu: Următorii vizați în dosarul BEM sînt Drăguțanu, Lucinschi, Gofman și Leancă

12 iul. 2016,, 11:45   Politică
7670 6

Foto: noi.md

Situația pe marginea anchetei în cazul furtului miliardului iese de sub control, consideră liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu, citat de NOI.md.


Activistul s-a referit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, la dezvăluirile recente ale fostului șef de direcție din cadrul CNA Mihail Gofman, pe care le-a calificat drept show de manipulare a opiniei publice. În opinia lui Mocanu, fostul funcționar este interesat acum să schimbe direcția anchetei în privința fraudelor bancare și ar încerca, prin dezvăluirile pe care le face, să-i transmită un mesaj democratului Vlad Plahotniuc.

„Gofman folosește informațiile pe care le deține în calitate de șantaj și exercită acest șantaj asupra lui Plahotniuc și asupra organelor de drept. Gofman este vizat în mărturiile pe care le depune Șor la ora actuală. El nu este un simplu șef de secție, este multimilionar, este omul care a stat în locul de unde a putut manipula și vinde informații, acționa prin agentură în beneficiul partenerilor săi din acea perioadă – Filat, Plahotniuc, Șor și mulți dintre cei pe care îi deservea și încasa sume mari de bani”, a explicat Mocanu.

Potrivit activistului, Mihail Gofman ar acționa acum în interesul său și al grupării mafiote din care face parte. În opinia lui, dacă fostul angajat CNA nu va ajunge la o înțelegere cu Vlad Plahotniuc, acesta nu va mai reveni în Moldova, urmînd să obțină drept de ședere în calitate de emigrant politic în SUA.

„Clanurile mafiote din Moldova se află acum în cea mai grea confruntare, iar Plahotniuc, la ora actuală, nu știe ce să facă. El nu poate opri acest proces pornit în octombrie, îi pare rău că a pornit lupta împotriva lui Filat. Acum, oamenii lui Filat au început să lupte pentru propriile interese, iar următorii vizați în această anchetă sînt Drăguțanu, Gofman, Lucinschi și Leancă”, a menționat Mocanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?