X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Usatîi: Corupția nu mai este o problemă pentru Bălți

8 iul. 2016,, 15:45   Societate
5200 5
Усатый: Коррупция перестала быть проблемой для Бельц
Foto: unimedia.info

La Bălți lupta cu succes împotriva corupției a contribuit la îmbunătățirea climatului de afaceri.


Orașul a devenit singurul în care nu există corupție în rîndul funcționarilor publici. Acest lucru l-a scris pe rețelele de socializare Primarul orașului Bălți și liderul „Partidului nostru”, Renato Usatîi, relatează NOI.md.

Usatîi a calificat primele cinci luni ale anului 2016 drept o perioadă de succes pentru economia orașului Bălți, care a înregistrat o creștere de 19 la sută. Unul dintre principalii factori care au contribuit la rezultate pozitive, potrivit lui, este combaterea cu succes a corupției. „Am distrus sistemul de fraudare, cumetrism și comisioane ilegale de la Bălți. Bălți este singurul oraș din Moldova fără corupție în rîndul funcționarilor publici. De aici vin și rezultatele pozitive, pe care am reușit să le obținem, precum și critica din partea reprezentanților clanului, care a condus aici mai bine de 10 de ani”, a menționat Primarul orașului Bălți.

„Am fost supus unei critici dure în legătură cu creșterea taxelor locale. Dar, de fapt, întreprinzătorii plătesc mai puțin decît au plătit în timpul guvernării precedente, deoarece din activitatea Primăriei a fost exclusă componenta corupției. Se spune că taxele locale nu trebuie mărite, deoarece acest lucru poate afecta businessul, dar să știți – este un populism ieftin. Businessul este afectat de corupție, sistemul confuz de impozitare care le permite autorităților de control să interpreteze legile în mod liber și să stoarcă mite ”, continuă Usatîi.

Politicianul s-a arătat convins că eradicarea corupției le-a permis autorităților locale să completeze în mod constant bugetul municipal, în pofida transferurilor insuficiente de la bugetul de stat. „Deja de mai mulți ani statul percepe anual de la bălțeni de la un miliard pînă la 1,5 miliarde (lei – nota red.), pe cînd bugetul orașului Bălți este de trei ori mai mic. Plafonul bugetului este stabilit de Ministerul Finanțelor, dar nu de autoritățile locale. De fapt, statul asigură doar 63 la sută din necesitățile miime ale orașului Bălți. Noi nu ne plîngem și nu așteptăm bani de la Guvern. Mizăm pe componenta investițională. Principalul lucru este că am distrus sistemul de fraudare, cumetrism și comisioane ilegale”, a conchis edilul orașului Bălți.

Renato Usatîi a fost ales în funcția de primar al orașului Bălți în cadrul alegerilor locale din 14 iunie 2015. El a obținut victoria în primul tur al scrutinului, câștigînd sprijinul a mai bine de 70 la sută din alegători.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?