X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Averea lui Vlad Filat, la licitație publică

8 iul. 2016,, 13:51   Politică
9202 2

Averea lui Vlad Filat, la licitație publică
Foto: unimedia.info

Fiind solicitată de corespondentul Sputnik, procurorul Adriana Bețișor a declarat că de bunurile din proprietatea lui Vlad Filat, ce ar urma să fie confiscate de stat în baza sentinței de condamnare a acestuia, nu se vor ocupa procurorii.


Sarcina legală a acestora se încheie odată cu pronunțarea unei sentințe definitive.

Totodată, Adriana Bețișor a ținut să precizeze că, de regulă, aceste proceduri durează.

”După ce sentința devine executorie, urmează o procedură sofisticată de evaluare a bunurilor și de organizare a licitației publice de vînzare a acestora”, a subliniat procurorul.

Pînă la vînzarea la licitație publică a bunurilor lui Vlad Filat mai este mult, deoarece abia a fost pronunțată sentința de către prima instanță. Procurorul Adriana Bețișor a declarat că o va ataca la Curtea de Apel, deoarece nu este de acord cu pedeapsa privativă de libertate de numai 9 ani, aplicată condamnatului.

Anterior, procurorul a menționat între altele că pedepse similare le sînt aplicate unor cetățeni care comit infracțiuni cu consecințe mult mai puțin grave decît consecințele produse de faptele fostului președinte al PLDM.

Însă această hotărîre încă nu a fost atacată. Procurorul a subliniat că documentul este voluminos și trebuie studiat minuțios pentru ca în cererea de apel să fie argumentată corect și complet poziția părții acuzării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?