X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Dodon: Democrații și-au demonstrat încă o dată ipocrizia

8 iul. 2016,, 12:53   Politică
5344 5

Foto: socialistii.md

Amendamentele operate ieri la Codul audiovizualului de Parlament încalcă în mod grosolan Constituția și Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Opinia a fost exprimată de liderul PSRM, Igor Dodon, citat de NOI.md.


Potrivit lui, interzicerea retransmiterii pe teritoriul țării a emisiunilor televizate rusești aduce atingere intereselor și drepturilor cetățenilor moldoveni. În opinia lui Dodon, exponenții PD au făcut încă o dată jocul liberalilor, îgnorînd voința cetățenilor.

„Așa cum am avertizat, democrații au făcut tot posibilul pentru a-l impresiona pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin și i-au cîntat cîntece frumoase despre cum își doresc să refacă relațiile cu Rusia. Însă, imediat cum Rogozin și-a încheiat vizita, ei iarăși s-au legat cu unioniștii, votînd pentru interzicerea transmiterii emisiunilor ruse în Moldova. Amendamentele adoptate încalcă în mod grosolan Constituția, dar pe oligarhii și unioniștii care văd «mîna Moscovei» peste tot și care urăsc tot ce este legat de Rusia și de ruși acest lucru nu i-a oprit. Și dacă retorica liberalilor nu este un secret pentru nimeni, atunci democrații o dată în plus și-au demonstrat ipocrizia”, a comentat Dodon.

Potrivit modificărilor adoptate ieri în prima lectură de Legislativ, radiodifuzorii şi distribuitorii de servicii din Republica Moldova vor fi obligați să difuzeze 80 la sută din programele cu caracter informativ şi analitic în limba de stat. Totodată, se va permite difuzarea programelor informative şi emisiunilor politico-analitice produse în statele membre ale UE, SUA, precum şi statele care au ratificat Convenţia Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. Federația Rusă nu se regăsește însă în această listă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?