Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Pistrinciuc: Rogozin și-a permis declarații provocatoare

7 iul. 2016,, 12:00   Politică
8268 17

Pistrinciuc: Rogozin și-a permis declarații provocatoare
Foto: unimedia.info

Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău trebuia să ia atitudine față de declarațiile cu tentă separatistă făcute de vicepremierul rus Dmitri Rogozin.


De această părere este deputatul PLDM Vadim Pistriniciuc, notează NOI.md.

Potrivit politicianului, deși nimeni nu contestă importanța menținerii unor relații bune cu Federația Rusă, asemenea declarații afectează dialogul moldo-rus și trebuie condamnate.

„Cît timp au fost făcute declarații diplomatice, totul era bine. Ieri, în vizită la Tiraspol au urmat și alte declarații care încurajează separatismul, caracterul militar. Solicităm din partea MAEIE să întreprindă, pe cale diplomatică, măsurile de rigoare că acest lucru să nu fie admis. Astfel de declarații nu doar afectează dialogul moldo-rus, dar și creează premise grave pentru încurajarea separatismului, arde punțile care sînt atît de greu de construit”, a declarat Pistrinciuc la ședința Parlamentului.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin s-a aflat în vizită în Republica Moldova în perioada 5-6 iulie. Demnitarul a avut întrevederi cu reprezentanții administrației de la Tiraspol, dar și cu persoane din conducerea de vîrf a țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?