X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Chirtoacă: Mai mult nu ne vom pomeni în ghearele „imperiului răului”

6 iul. 2016,, 18:50   Societate
3798 17
Киртоакэ: Мы больше не окажемся в лапах «империи зла»
Foto: chisinau.md

Primarul general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, din nou a transformat o ceremonie oficială în tribună pentru declarații politice.


În cadrul ceremoniei depunerii de flori la monumentul „Trenul Durerii” cu prilejul împlinirii a 67 de ani de la al doilea val de deportări staliniste, primarul capitalei a propus ca victimile deportărilor să fie egalate în drepturi cu veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, informează NOI.md.

Chirtoacă din nou și-a atribuit meritul construcției monumentului dedicat victimilor deportărilor din RSSM, care a apărut în scuarul Gării Feroviare din Chișinău în august 2013.

„Acest monument ne amintește despre aceea că nu trebuie să ne mai pomenim în ghearele «imperiului răului». Sînt convins că dacă din nou va apărea pericolul de a suferi de pe urma celor care ne-au îngenunchiat în anul 1812 și ulterior, se vor revolta cel puțin acei oameni care au suferit la modul direct de pe urma represiunilor – deportații și rudele lor”, a declarat primarul general.

Chirtoacă a propus, de asemenea, ca victimile deportărilor să fie egalate în drepturi cu veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei. „Victimile deportărilor pînă acum se simt nedreptățiți. Ele trebuie să primească cel puțin aceleași îndemnizații ca și veteranii războiului (Marelui Război pentru Apărarea Patriei – nota red.), pentru că au avut de suferit la fel de mult”, a conchis Chirtoacă.

Astăzi victimile celui de-al doilea val al deportărilor au fost comemorate de conducerea de vîrf a statului. Premierul Pavel Filip și președintele Parlamentului, Andrian Candu, au depus flori la monumentul „Trenul Durerii”, iar ședința extraordinară a Consiliului Municipal Chișinău a început cu un minut de reculegere în memoria victimilor deportărilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?