X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Rogozin: Pentru ambele maluri ale Nistrului va fi benefică tactica pașilor mici, dar utili

6 iul. 2016,, 13:07   Politică
3693 6
Рогозин: Обоим берегам Днестра пойдет на пользу тактика малых, но полезных дел
Foto: thetimesnews.ru

Rusia consideră că pentru ambele maluri ale Nistrului va fi benefică tactica pașilor mici, dar utili și îndeamnă Chișinăul să întreprindă acțiuni în acest sens.


Declarația aparține vicepremierului rus, reprezentatului special al președintelui Rusiei pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, și a fost făcută la Tiraspol, în cadrul întrevederii cu liderul transnistrean, Evgheni Șevciuk, informează NOI.md.

Potrivit serviciului de presă al liderului de la Tiraspol, Dmitri Rogozin a menționat că în cadrul negocierilor cu autoritățile Moldovei delegația guvernamentală rusă a discutat probleme referitoare la relațiile dintre Chișinău și Tiraspol, în special, în domeniul economiei, industriei, transportului ș.a.

„Considerăm că pentru ambele maluri ale Nistrului va fi benefică tactica pașilor mici, dar utili și partea rusă îndeamnă Chișinăul să întreprindă acțiuni în acest sens, să deblocheze procesele legate de transport, schimbul de mărfuri, înregistrarea producției, etc. Să sperăm că, în prezent, în Chișinău avem de a face cu interlocutori pragmatici”, a declarat Rogozin.

Potrivit vicepremierului rus, delegația rusă se va strădui să folosească actuala întrevedere cu conducerea Transnistriei cu maximal folos pentru ambele părți, pentru a înțelege mai bine problemele cu care se confruntă acum Transnistria în condiții geopolitice complicate. „În situația geopolitică actuală statutul Transnistriei nu a avut de cîștigat, dimpotrivă, există probleme legate de înăsprirea blocadei, de izolarea republicii. Cu toate acestea, noi constatăm că sînteți deciși să luptați și să supraviețuiți în interesele poporului”, a subliniat vicepremierul rus.

Rogozin a menționat că autoritățile ruse în permanență se interesează de situația din Transnistria, deoarece aici locuiesc conaționali, cerățeni ai Rusiei, oameni apropiați. „Cred că știți, dar voi reitera: cît de dificilă nu ar fi situația economică și politică, întotdeauna puteți miza pe spatele puternic al Federației Ruse”, a declarat Rogozin.

La rîndul său, Evgheni Șevciuk a mulțumit Rusiei din partea poporului transnistrean pentru ajutorul umanitar și realizarea unor proiecte pe teritoriul Transnistriei în cadrul cooperării în sfera umanitară. În acest sens Șevciuk a menționat proiectele „Integrarea eurasiatică”, ajutorul umanitar pentru pensionari și cooperarea în diferite domenii, care creează condiții pentru menținerea nivelului social al vieții locuitorilor din regiune.

Evgheni Șevciuk i-a mulțumit lui Dmitri Rogozin pentru contribuția în aceste condiții dificile la susținerea nivelului de trai al conaționalilor ruși de pe teritoriul Transnistriei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?